30.12.2013

Mūža pensijas polises piedāvā arī ERGO Life Insurance SE Latvijas filiāle

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) noslēgusi līgumu ar ERGO Life Insurance SE Latvijas filiāle „Par sadarbību mūža pensijas apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanā Valsts fondēto pensiju shēmas (VFPS) dalībniekiem”.

VFPS dalībnieks, sasniedzot vecumu, kas dod tiesības saņemt vecuma pensiju vai vēlāk, var izmantot savu pensiju 2.līmenī uzkrāto kapitālu, pievienojot vecuma pensijai vai dzīvības apdrošināšanas (mūža pensijas) polises iegādei.

Šobrīd VSAA ir noslēgusi līgumu ar divām apdrošināšanas sabiedrībām:

1)      AAS „SEB Dzīvības apdrošināšana”. Minimālais uzkrātais kapitāla apmērs, kas dod tiesības iegādāties mūža pensijas polisi ir 4500,00 eiro. Pakalpojuma sniegšana uzsākta no 2013.gada 23.septembra.

Plašāku informāciju, mūža pensiju mēneša izmaksu noteikšanas kalkulatoru un kārtību, kādā VFPS dalībnieks var noslēgt mūža pensijas apdrošināšanas līgumu ar apdrošinātāju, var atrast interneta vietnē http://www.seb.lv/muzapensija.

2)      ERGO Life Insurance SE Latvijas filiāle. Minimālais uzkrātais kapitāla apmērs, kas dod tiesības iegādāties mūža pensijas polisi ir 5000,00 eiro. Pakalpojuma sniegšana tiek uzsākta no 2014.gada 2.janvāra.

Plašāku informāciju, mūža pensiju mēneša izmaksu noteikšanas kalkulatoru un kārtību, kādā shēmas dalībnieks var noslēgt mūža pensijas apdrošināšanas līgumu ar apdrošinātāju, var atrast interneta vietnē http://www.ergo.lv.

Cik liels ir uzkrājums pensiju 2.līmenī, iespējams noskaidrot, ierodoties VSAA personīgi vai pieprasot izziņu (e-pakalpojums „Valsts fondēto pensiju shēmas (pensiju 2.līmeņa) dalībnieka konta izraksts ”) portālā www.latvija.lv.

Mūža pensijas polise paredz, ka pensiju 2.līmeņa uzkrājumu iedzīvotāji var saņemt ar plašākām izvēles iespējām, tai skaitā atstāt to mantojumā labuma guvējam, kas var būt jebkura brīvi izvēlēta persona.

Precīzu informāciju un atbildes uz jautājumiem par pensiju 2.līmenī uzkrātā kapitāla izmantošanas iespējām var iegūt http://www.vsaa.lv/lv/pakalpojumi/stradajosajiem/2pensiju-limenis/2pensiju-limena-uzkrata-kapitala-izmantosana.


Partneri